Skip to main content

Migraine is een aandoening waar veel mensen last van hebben. Het kan erg lastig zijn om de juiste behandeling te vinden die ook echt werkt, vooral als traditionele methoden niet blijken te werken. Gelukkig is er een nieuwe geneeswijze die steeds populairder wordt voor de behandeling van migraine, namelijk: hijama.

Wat is hijama?

Hijama is een oude geneesmethode die al duizenden jaren wordt gebruikt om verschillende soorten gezondheidsklachten te behandelen. Bij hijama worden kleine cups op de huid geplaatst en vacuüm gezogen, zodat bloed, lymfevocht en gifstoffen uit het lichaam worden weggezogen. Hierdoor wordt het lichaam ontgift en wordt het zelf genezend vermogen gestimuleerd.

Hoe kan hijama helpen bij migraine?

Migraine is een aandoening waarbij je last krijgt van hevige hoofdpijn, misselijkheid, braken en gevoeligheid voor licht en geluid. Behandelingen voor migraine zijn vaak medicatie-gerelateerd, maar deze medicijnen hebben soms bijwerkingen en werken lang niet altijd.

Hijama kan helpen bij migraine doordat het de doorbloeding verbetert en de spieren ontspant. Dit kan verlichting geven van de pijn en spanning dat je krijgt van migraine. Daarnaast kan hijama ook helpen bij het verminderen van stress en het verbeteren van de slaap.

Hoe verloopt een hijama-behandeling?

Een hijama-behandeling begint met het schoonmaken van de huid op de plaats waar de cups worden geplaatst. Vervolgens worden de cups op de huid geplaatst en wordt er vacuüm gecreëerd. De cups worden dan enkele minuten op hun plaats gehouden, daarna ze worden verwijderd. De behandeling kan pijnloos zijn, maar sommige mensen ervaren een licht ongemak.

Het aantal behandelingen dat nodig is verscheeld, het is afhankelijk van de ernst van de migraine en de reactie van het lichaam op de behandeling. Sommige mensen ervaren al verlichting na één behandeling, terwijl anderen meerdere behandelingen nodig hebben.

Waar kun je terecht voor professionele hijama-behandelingen?

Als je geïnteresseerd bent in het proberen van hijama voor migraine, is het belangrijk om een professionele behandelaar te zoeken. Diasco Fysiotherapie is een bedrijf dat professionele hijama-behandelingen aanbiedt.

Onze behandelaars zijn goed opgeleid en hebben jarenlange ervaring in het uitvoeren van hijama-behandelingen. We bieden een veilige en hygiënische omgeving voor onze patiënten en zorgen ervoor dat je je op je gemak voelt tijdens de behandeling.

Als je meer informatie wilt over hoe wij jou kunnen helpen bij migraine of andere gezondheidsklachten, neem dan gerust contact met ons op.